Back to All Events

Arbejdsglæde i en brydningstid

  • Stiften Lounge Aarhus (map)
HeartsandMinds.jpg

I dagens Danmark er vi generelt rigtig glade for vores arbejde - så glade endda, at de fleste af os ville fortsætte i vores job, selv hvis vi ikke længere var økonomisk afhængige af det. Men Arbejdsmarkedet er under hastig forandring - vi bevæger os væk fra de traditionelle arbejdsgiver- og arbejdstager-forhold - mod kortere projektarbejde, et mere it-drevet samfund og flydende, foranderlige ansættelsesformer. Så, hvordan sikrer vi, at danskerne kan bevare arbejdsglæden i fremtiden?

Fire eksperter vil diskutere det danske arbejdsmarked og danskernes arbejdsglæde i et historisk, nutidigt, og fremtidigt perspektiv, samt fremlægge deres individuelle bud på, hvordan vi skaber arbejdsglæde i fremtidens Danmark. Efterfølgende vil publikum kunne stille spørgsmål og deltage i debatten.

I ekspertpanelet sidder:
- Camilla Fabricius, 1. viceborgmester og gruppeformand for Socialdemokratiet i Aarhus
- Susanne Westhausen, adm. direktør i ’Kooperationen’; Danmarks kooperative arbejdsgiver og interesseorganisation
- Christian Olaf Christiansen, ph.s., lektor på Idehistorie ved Aarhus Universitet. Leder af forskergruppen ’Arbejdssociologi og organisationssociologi’ ved Center for Sociologiske studier
- Marianne Levinsen, cand.scient.pol., Fremtidsforsker og Forskningschef ved Fremforsk, Center for fremtidsforskning
- Christian Bjørnskov, professor i økonomi ved Aarhus Universitet

Debatten modereres af Emma Elisabeth Holtet, CEO i Aarhus Makers og tidligere vært for bl.a. TEDx Aarhus 2017.

Det er gratis at deltage!

Samarbejdspartnere: Aarhus Makers, Det Kooperative Fællesråd Aarhus, Aarhus 2018 - Europæisk Frivillighovedstad og Folkets Møde.

Arrangementet er en optakt del af vidensfestivalen Hearts & Minds, der 28-30/9 giver inspiration til det gode liv. I 2018 stiller festivalen skarpt på livskvalitet - nu og i fremtiden. Det danske folkefærd er flere gange blevet kåret som verdens lykkeligste. Det tyder på, at vi er godt tilfredse med tilværelsen. Men samtidig skyller en epidemi af depression og ensomhed ind over os, og en kvart million danskere tager såkaldte lykkepiller. Så hvad er det egentlig, der betyder noget for et menneskes livskvalitet? Er det et godt fysisk og psykisk helbred? Samvær med familie og venner? En stabil økonomi? Troen på en gud? Et velfungerende demokrati? En gåtur med hunden? Eller en kold øl i solen?

Folkeuniversitetet i Aarhus er festivalens hovedarrangør. Festivalen støttes af Nordea-fonden.

Later Event: November 16
Extravaganzza